Yeni Yılda Cildimizi Yenileyelim.

Yeni yılla beraber aldığımız yeni kararlar, hayatımızda yaptığımız değişikliklere neden cilt bakımımızı da eklemeyelim? Geçen yıllarla beraber cilt dokumuzda gerçekleşen elastin-kolajen yıkımı dış faktörler sebebiyle artabilir. Bu faktörlerin başında stres, sigara kullanımı ve cildin ihtiyaçlarının doğru ürünlerle karşılanmaması geliyor. Yeni yıla ışıl ışıl girmenizi sağlayacak birkaç ipucundan bahsedelim

Cildinizin yenilenmesini destekleyecek ürünler kullanın; Bu ürünlerin başında “RETİNOL”ler geliyor. Retinol bir A vitamini türevi olup serbest radikallerin ciltte yarattığı tahribatı engeller. Gözenek görünümünü azaltma, cilt tonu eşitsizliğini azaltma, daha dolgun bir görünüm sağlayarak anti-aging etki yaratma gibi özellikleri vardır. Kozmetikte bulunan en etkili ve tahriş riski en düşük olan retinol türevinin başında enkapsüle formdaki retinoller gelir. Her etken maddenin beraber daha etkin sonuçlara ulaşmayı sağlayan bir veya daha çok başka bir etken madde vardır. Retinoller için bu etken madde peptidlerdir. Peptidler tek başına ciltte elastin-kolajen yıkımını engelleyerek yapımını destkler ve retinolle beraber bu etkileri daha yüksektir. Özellikle etkinliği ispatlanmış patentli peptidlerle oluşturulmuş retinol formülasyonlarının tercih edilmesini tavsiye ediyorum.

Bol bol su için, sağlıklı beslenin; Su içmenin cilde faydaları saymakla bitmesede en önemli faydalarından biri cildin nem kaybını engellemesidir. Yapılan araştırmalar, vücudumuzdaki organların ve hücrelerin yenilenmesi için en önemli ihtiyacımızın su olduğunu, cilt hücreleri yenilenmediğinde cildin mat ve deforme bir görüntüye sahip olduğunu gösteriyor. Beslenmenize ekleyeceğiniz antioksidanlar da cildin kendini serbest radikallerden korumasına destek olup sağlıklı cilt yapısını destekliyor. Serbest radikallerin en büyük kaynağı güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildimizi korumaya yardımcı olan güçlü antioksidan Löykotomos Eğreltisi gibi içeriklerden bu konuda destek alabiliriz.

Yeni Yılda Cildimizi Yenileyelim.

Cosmed Sepeti

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.